Київський завод "Більшовик" збираються приватизувати

Завод проходить підготовку до прозорої приватизації, яка може відбутися вже в червні поточного року.

Київський завод "Більшовик" збираються приватизувати у цьому році через те, що більша частина будівлі не використовується за призначенням. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду державного майна.

"Колишній" Більшовик "- це цілий квартал поруч з центром Києва. Сьогодні підприємство майже не працює, більшість цехів роками простоюють. Ми забезпечимо прозору приватизацію, завдяки чому держава перестане витрачати кошти на утримання "руїн" і отримає максимум надходжень до бюджету ", - зазначив заступник голови організації Тарас Єлейко.

У Фонді також відзначають, що більшість цехів заводу заробляють на тому, що здають свої приміщення в оренду. Профільними залишаються всього кілька майданчиків "Більшовика". Крім того, майно підприємства заарештовано через величезного боргу, який оцінюють в більше ніж 500 мільйонів гривень.

Після приватизації, як очікується, на завод "Більшовик" зможе звернути увагу ефективний інвестор, який відновить виробництв і зробить реновацію більше 35 гектарів, на яких розташовано підприємство. Це дозволить створити нові робочі місця і розвинути інфраструктуру в місті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися