ЄБРР виділив Києву 50 млн євро: куди підуть гроші

Кредитні кошти спрямують на закупівлю вагонів для метрополітену

Київська міська рада має прийняти рішення про надання місцевих гарантій Європейському банку реконструкції та розвитку для придбання нових вагонів метро.

Про це на засіданні Київради заявив мер Києва Віталій Кличко, передає Укрінформ.

"Банк (ЄБРР - ред.) Виділив 50 млн євро на закупівлю Києвом вагонів метрополітену. І після рішення Київради в п'ятницю ми підпишемо кредитний договір. І плануємо в цьому році укласти контракт на придбання нових вагонів для столичного метро", - повідомив він.

Нагадаємо, що раніше Європейський банк реконструкції і розвитку розмістив оголошення про купівлю нових вагонів для Київського метрополітену. За повідомленням начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, аукціон розділять на два лоти. Перший з них - закупівля 5 поїздів з відокремленими вагонами (25 вагонів). А другий - 5 поїздів з міжвагонні проходом (25 вагонів).

Відзначається, що вагони такого типу раніше в столичному метро не використовувалися. Новий рухомий склад планується використовувати на зеленій лінії після відкриття нових станцій "Мостицька" і "Проспект Правди".

Як повідомляв портал "Коментарі", Київський метрополітен обзаведеться новими приладами відеоспостереження. Згідно з планами керівництва, тільки в поточному році в приміщеннях метро змонтують 305 відеокамер. Таку інформацію повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА). Згідно з проектом, 140 камер будуть оглядовими, 90 зможуть розпізнавати обличчя, 75 будуть мати не тільки функцію розпізнавання осіб, а й обладнані термальними датчиками для температурного скринінгу. Інтелектуальний функціонал системи істотно розширить можливості контролю, відзначають фахівці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися