Стало відомо навіщо купують пісок для закритих пляжів у Києві

З’явилися нові подробиці оголошеного тендеру

Столичні комунальники пояснили навіщо під час повномасштабної війни купують тисячі тон піску для закритих пляжів Києва. Пояснення щодо оголошеного тендеру надали в комунальному підприємстві "Плесо", передають "Коментарі".

У КП "Плесо" зазначили, що цього року виконають підсипання піску на території семи пляжів у Києві. Мова йде про пляжі "Центральний", "Веселка", "Передмістна Слобідка", "Тельбін", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Райдуга". Комунальники пояснили, що підсипання піску потрібне для відновлення природного шару піщаного покриву, оскільки внаслідок масштабного цьогорічного весняного водопілля у Києві фіксували підтоплення заплави річок та прирічкових територій. Це погіршило їхній санітарно-гігієнічний стан та призвело до розмивання пляжних зон.

У КП "Плесо" заявили, що внаслідок підтоплень та дії вітрової ерозії на території низки пляжів може бути пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень. У подальшому це може призвести до загибелі рослинності та погіршення екологічного стану в цілому. Роботи із санітарного підсипання піску є доцільними навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається, наголосили в підприємстві. Останній раз послуги з підсипання піску і планування пляжної території на деяких пляжах у Києві проводились понад двох років тому.

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. Аукціон з пошуку підрядника призначили на 23 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через проведення ремонтних робіт на кілька місяців перекрили рух транспорту на Дегтярівському шляхопроводі. Проїзд на Дегтярівському мості закрили до 30 листопада. На споруді розпочали масштабну реконструкцію в рамках капітального ремонту естакади. 

Читайте також, де так коли у Київській області заплановано масштабні відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

19 червня 2023, 17:13

Вот теперь точно убедился что нашего мера надо гнать в три шей. Это подтверждение что мер барыга. В такое время тратить такие деньги на подсыпку писка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися