В одному з районів Києва висадять сотні хвойних та листяних дерев

Подробиці витрат на озеленення в столиці стали відомі з оголошеного тендеру

У Дарницькому районі Києва на саджанці хвойних та листяних дерев витратять майже сім мільйонів гривень. Про це стало відомо з оголошеного тендера на пошук підрядника на сайті Prozorro, передають "Коментарі".

Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Дарницького району Києва оголосило тендер на закупівлю хвойних та листяних дерев на 6,8 мільйонів гривень. Переможець тендеру має виконати замовлення до 31 грудня 2023 року.

Столичні комунальники замовили саджанці у кількості 775 штук, серед яких верби, клени, вишні, липи, ясені, сливи, яблуні, сосни, ялинки та інші дерева. Найбільше в Дарницькому районі Києва планують висадити іспанських платанів — 150 дерев, лип, кленів, веймутових сосон — по 100 екземплярів, а також кленів Фрімана — 88 саджанців. Аукціон планують провести наступного тижня. Торги відбудуться у середу, 19 липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом’янському районі Києва на реконструкцію парку "Орлятко" витратять величезну суму грошей. Замовником робіт є київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд". Підприємство замовило реконструкцію та благоустрій парку "Орлятко" на майже 19,5 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, у найстарішому лісництві Києва в Дарницькому лісопарковому господарстві облаштовують Музей лісу. Ідея виникла після того, як працівники лісництва знайшли документи, датовані кінцем XIX – початком XX століття. Саме вони стали першими експонатами.

Читайте також, як річка Почайна у Києві перетворилась на неповторну зону відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися