Річка Почайна у Києві перетворилась на неповторну зону відпочинку (ФОТО)

На Оболоні завершують благоустрій прибережної зони річки Почайна

У Києві на Оболоні завершують благоустрій прибережної території річки Почайна. Про це повідомила краєзнавиця та громадська активістка Аннабелла Моріна, передають "Коментарі".

"Немає більшого щастя, ніж коли бачиш, як скидає старий мотлох та стає красунею люба річка Почайна. Тут не було так чисто... Ніколи. На шлюзі звалище вибрали, споруду відремонтували, сходи зробили, відкоси камінням облаштували", — зазначила Аннабелла Морина.

За її словами, на березі річки Почайна залишилось посадити кущі та дерева.

"Біля Купелі теж почали розчищати. І вже є, на що подивитись. А я, як завжди, готую сюрприз на кінець липня", — додала активістка.

Два роки тому на Оболоні почали активне розчищення та відновлення природного річища річки Почайна. Бетонне річище річки Почайна формувалося у 1950-ті роки. Під час будівництва Оболонського району Києва річку Почайна частково засипали та в кількох місцях проклали підземні колектори. Це перша ревіталізація річки не тільки у Києві, а й в Україні. Для того, щоб вивільнити річку, зняли 900 тон бетону, а береги укріпили природними матеріалами.

За створення на берегах річки Почайна парку у Київській міській раді проголосували ще у 2017 році. Проєкт нової зони відпочинку передбачає створення міського парку з велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" та "Почайна" до парку "Наталка".

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві анонсували унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючю виставку квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

1 липня 2023, 21:37

Я не считаю склон ручья Почайна - приоритетной статьей затрат во время войны, но если уже заниматься руслом Почайны - почистите лучше озера. Поставьте земснаряд, почистите берега и дно. Грунтом со дна озер намойте грунт для будущего парка. Я сторожил Оболони и помню, какая чистая вода была в озерах. Сейчас они постепенно превращаются в болото, а вы чистите ручеек...

KGB

30 червня 2023, 21:14

Надовго?? Шкода буде,якщо знову бідну Почайну закидають сміттям і обгадять.Адже "києвлянє" по іншому не вміють,на жаль. І логіка у них жлобська-" так дворнікі паубірают,ім за ето запросив платят".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися