В ботанічному саду у Києві анонсували відкриття розарію (ФОТО)

Що цікавого пропонують відвідувачам

В Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві анонсували унікальну виставку троянд. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

Колекція троянд Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України найбільша в Україні. Фахівці  зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Це чайно-гібридні, виткі, ґрунтопокривні, флорибунда, мініатюрні, паркові та інші види троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших цікавих видів королеви квітів.

У ботанічному саду Гришка можна стати волонтером та допомогти з доглядом за колекціями рослин, зокрема і за трояндами. Дізнатися більше про троянди можна на екскурсії. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня. Сезон троянд триватиме до жовтня. Фото з розарію столичного ботанічного саду оприлюднило видання "Вечірній Київ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Нагадаємо, у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися