Нову унікальну пам’ятку природи створили у Києві

Що відомо про нову природоохоронну зону у столиці

У Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи місцевого значення. Відповідне рішення ухвалили на засіданні депутати Київської міської ради, передають "Коментарі".

"Пропонується оголосити пам’яткою природи потенційно заповідну територію в Голосіївському районі міста Києва. Це балансова територія Національного університету біоресурсів та природокористування. Всі необхідні процедури проєкт рішення пройшов. Погодження від балансоутримувача є, згода Управління екології є", — сказала перед голосуванням депутатка Київради Ксенія Семенова.

За підтримання оголошення природного об’єкту "Гай хижих птахів" зоологічною пам’яткою природи місцевого значення проголосували 69 депутатів Київської міської ради. Окрім того, депутати підтримали оголошення природного об’єкту "Заплава орхідей" ботанічною пам’яткою природи. Орієнтовна територія цієї пам’ятки становить майже 25 гектарів. У цьому місці було знайдено найбільшу популяцію рідкісних орхідей.

Нагадаємо, торік в Голосіївському районі Києва вирішили створити унікальну пам’ятку природи "Гай хижих птахів" на території площею понад сотню гектарів. Технічну документацію розробили фахівці Київського еколого-культурного центру та столичний захисник дикої природи Михайло Погребиський. "Гай хижих птахів" знаходиться на території поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам, серед яких — сови, яструби, шуліки, багато видів кажанів та інші. Окрім того, в лісі мешкають ліси, зайці, кабани, косулі, білки та інші тварини. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися