У Києві оголосили нову ботанічну пам'ятку природи: подробиці

Орієнтовна площа пам’ятки складає 24,9 га

У Києві природний об’єкт "Заплава орхідей" визнали ботанічною пам’яткою природи місцевого значення. Орієнтовна територія пам’ятки – 24,9 га. Таке рішення ухвалили сьогодні на пленарному засіданні Київради, повідомляє КМДА.

За словами депутатки Київради Ксенії Семенової, територія ботанічної пам'ятки природи включає природну заплаву струмка Віта протяжністю близько двох кілометрів.

На території пам’ятки природи розташований ліс, який є важливим для збереження гідрологічного режиму навколишніх природних комплексів, та є місцем проживання рідкісних видів флори та фауни.

У цьому місці було знайдено найбільшу популяцію рідкісної орхідеї, пальчатокорінника м’ясочервоного. Раніше популяція заходила також і до села Хотів Київської області, проте вона була знищена внаслідок забудови території.

Крім того, на території пам'ятки мешкають 25 видів птахів, багато з яких знаходяться під загрозою зникнення та охороняються Бернською конвенцією.

Нагадуємо, що мешканця Київської області судитимуть за незаконну порубку лісу на суму близько 350 000 грн з метою збуту деревини. Підозрюваний організував на території Бориспільського району незаконну господарську діяльність, пов'язану з вирубкою та подальшою реалізацією деревини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися