Унікальна пам’ятка природи на величезній території з’явиться у Києві (ФОТО)

Що відомо про нову природоохоронну зону

В Голосіївському районі Києва на величезній території вирішили створити унікальну пам’ятку природи "Гай хижих птахів". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними організації, на території площею понад сотню гектарів у Голосіївському районі Києва з’явиться зоологічна пам’ятка природи місцевого значення "Гай хижих птахів". Технічну документацію розробили фахівці КЕКЦ та київський захисник дикої природи Михайло Погребиський. Реалізовувати створення захисної зони буде депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

"Гай хижих птахів" з’явиться на території поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — диби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам, серед яких — сови, яструби, шуліки, багато видів кажанів та інші. Окрім того, в лісі мешкають ліси, зайці, кабани, косулі, білки та інші тварини. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Нагадаємо, що в парку сімейного відпочинку "Добропарк", що розташований неподалік Києва, до весни завершили сезон роботи та вже готуються до відкриття нового. Наприкінці жовтня "Добропарк" отримав у подарунок 250 тисяч цибулин тюльпанів. Їх подарували голландські фермери. У квітні відвідувачам обіцяють показати нову тюльпанову колекцію. На території "Добропарку" вже майже завершили висадку тюльпанів, а найбільш унікальні сорти цих квітів висадили у термочаші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, що зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися