Скільки грошей можуть "розпиляти" у Кличка на ремонті госпіталю у Києві

Що відомо про витрати бюджетних коштів

Ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці вже став скандалом. Про це пише видання "Наші гроші", передають "Коментарі".

Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними.

"Двокамерні металопластикові вікна оплатять по 10 200 гривень за квадратний метр (не за вікно, а за метр, і це без встановлення!), що вдвічі перевищує ринковий рівень. Алюмінієві панелі для облицювання фасаду - вчетверо дорожче від самих дорогих пропозицій в "Епіцентрі". Фасадні дюбеля - втричі дорожче", — йдеться у матеріалі видання "Наші гроші".

Журналісти наголошують, що таких прикладів багато.

"З урахуванням того, що з міського бюджету підряднику за ремонт госпіталя заплатили вже 180 мільйонів гривень з запланованого мільярда, то у правоохоронців є чудова можливість збудитись на витрачання коштів в "особливо крупних розмірах", — вважають у редакції "Наші гроші".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися