У Києві планують витратити мільярди на будівництво та ремонти

Програму розвитку столиці на роки ухвалила Київрада

У Києві ухвалили Програму економічного і соціального розвитку столиці на 2024-2026 роки. Документ підтримали на засіданні Київської міської ради, передають "Коментарі".

Стало відомо, на що у 2024 році планують витратити 13,3 мільярдів гривень капітальних видатків на будівництво та реконструкцію — 6,6 мільярдів гривень, на капітальний ремонт – 6,7 мільярдів гривень. У наступному році найбільше коштів – 5,2 мільярдів гривень – спрямують на об’єкти галузі житлово-комунального господарства. Із них 1,7 мільярди гривень — на реалізацію проєктів, серед яких реконструкція та будівництво каналізаційних колекторів та об’єктів водопостачання, також реконструкцію систем очищення стічних вод.

Серед іншого — на утеплення фасадів, заміну вікон і ремонт покрівель, капітальні ремонти інженерних мереж та індивідуальних теплопунктів, а також капітальний ремонт укриттів передбачили один мільярд 89 мільйонів гривень. На капітальний ремонт об’єктів теплопостачання, пошкоджених внаслідок бойових дій, — майже 400 мільйонів гривень, на ремонт ліфтів — понад пів мільйона гривень.

У 2024 році на транспорт, транспортну інфраструктуру та дорожнє господарство передбачили 3,4 мільярди гривень. Із них, зокрема, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт вулиць, міжквартальних проїздів, тротуарів та інших об’єктів вулично-дорожньої мережі – 1 млрд 201 млн грн. На заплановане будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти мостів будуть спрямовані 773 млн грн. Серед інших, передбачених Програмою заходів, на капітальні ремонти мереж зовнішнього освітлення – 400 млн грн.

У 2024 році 3,2 мільярди гривень спрямують на освітню галузь. Заплановано будівництво 38 укриттів, на що спрямують 1,4 млрд грн. На капітальні ремонти в закладах освіти – 1 млрд 492 млн грн, зокрема, за рахунок цих коштів капітально відремонтують уже існуючі найпростіші укриття.

Наступного року на об’єкти охорони здоров’я заплановано направити понад 953 млн грн. Так, на реконструкцію медичних закладів передбачено 431 млн грн, на капітальні ремонти, зокрема, укриттів у них, – 522,4 млн грн.

На капітальні видатки галузі "Соціальний захист та соціальне забезпечення" планується спрямувати 279,3 млн грн. Зокрема, кошти будуть виділені на створення та оновлення центрів і закладів соціальної підтримки, на капітальний ремонт найпростіших укриттів.

Читайте також, що у Києві ухвалили бюджет на 2024 рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися