В Києві ухвалили бюджет на 2024 рік: скільки передбачено на допомогу ЗСУ

Бюджет на наступний рік на кілька мільярдів менший за цьогорічний

Сьогодні, 14 грудня, Київська міська рада затвердила бюджет міста на 2024 рік, загальний обсяг якого перевищує 72,6 мільярдів гривень. Одна з передбачених сум - мільярд гривень - призначена на фінансування Збройних сил.

Про це повідомляє пресслужба столичної міської ради.

У зв'язку зі складною економічною ситуацією та зниженням надходжень, бюджет на 2024 рік Києва буде на кілька мільярдів гривень менший, ніж у 2023 році. В проєкті бюджету на наступний рік передбачено наступні видатки: на освіту - 27,2 мільярдів гривень, на транспорт - понад 23,8 мільярдів, на житлово-комунальний сектор - понад 8,2 мільярдів, на соціальний захист - майже 7,8 мільярдів, на медицину - майже 6 мільярдів.

Для підтримки Збройних Сил у 2024 році планується виділити мільярд гривень. Крім того, місто Київ продовжить надавати допомогу військовим, ветеранам та їх родинам, а також сім'ям загиблих воїнів через програму підтримки захисників та захисниць.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Бюро економічної безпеки (БЕБ) України повідомило про підозру директору комунального підприємства за розтрату коштів під час модернізації чергової котельні у Білій Церкві.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися