У Білій Церкві привласнили мільйони на ремонті котельні

Що відомо про корупційну схему

Бюро економічної безпеки (БЕБ) України повідомило про підозру директору комунального підприємства за розтрату коштів під час модернізації чергової котельні у Білій Церкві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

Слідство встановило, що комунальне підприємство замовило послуги з модернізації теплогенеруючого обладнання багатопаливної котельні у місті Біла Церква. Раніше посадовець разом з цим же підрядником вже "ремонтував" котельню у місті іншу котельню та отримав підозру за розтрату коштів. Цього разу з місцевого бюджету на ремонт виділили ще понад три мільйони гривень.

"Під час виконання робіт підрядна організація встановила котельний модуль старого зразка, з меншою потужністю, ніж це передбачалося тендерною документацією. Згодом директор комунального підприємства та підрядник внесли до актів виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягів та вартості", — заявили в Бюро економічної безпеки.

Наразі директору комунального підприємства та підряднику повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів їх легалізації та службовому підробленні.

Нагадаємо, у Києві провели одночасні обшуки в "Київському метрополітені", "Метробуді" та структурних підрозділах Київської міської державної адміністрації. Слідчі дії проводять в рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" у комунальних установах столиці та на приватному підприємстві через затоплення кількох станцій метро у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. У комунальному підприємстві розробили схему отримання хабаря від представників станції техобслуговування та ремонту автомобілів у Києві. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві розслідують розкрадання грошей на ремонті Південного мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися