У столиці на хабарі "погорів" працівник "Київводоканалу" (ФОТО)

Що відомо про вимагання грошей від прокуратури та поліції

Працівника "Київводоканалу" викрили на вимаганні значного хабаря за виготовлення та підписання дозвільних документів для водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури та столичної поліції .

За даними відомства, у листопаді 2023 року працівники "Київводоканалу" розробили схему отримання хабаря від представників підприємств, що здійснюють техобслуговування та ремонт автомобілів у Києві. Щоб змусити бізнесменів сплачувати їм кошти навмисно створювали перешкоди для здійснення підприємницької діяльності. Підприємцям погрожували відключенням об’єктів від централізованого водопостачання.

"У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу неправомірної вигоди співробітнику "Київводоканал" у розмірі 140 тисяч гривень", — повідомили у Київській міській прокуратурі.

В поліції Києва уточнили, що інженер ПрАТ "АК "Київводоканал" вимагав від власника однієї з автомобільних мийок гроші за вплив на посадовців підприємства. Його затримали під час одержання хабаря та заарештували. Корупціонеру загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановлюють можливу причетність до схеми вимагання грошей інших посадовці "Київводоканалу". Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені планують відремонтувати Дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ). За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити капітальний ремонт ДЮСШ, розташованій в Ірпені по вулиці Троїцькій, 40. За роботи готові заплатити майже 266,7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, до бюджету Києва стягнули понад 3,6 мільйонів гривень штрафів за поставку "швидких" неналежної якості. Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

Читайте також, що на ремонт казарми під Києвом витратять десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися