Неякісні автомобілі "швидкої допомоги" закупили у Києві (ФОТО)

У столичній прокуратурі розповіли подробиці

До бюджету Києва стягнули понад 3,6 мільйонів гривень штрафних санкцій за поставку "швидких" неналежної якості. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

"Комунальна організація "Київмедспецтранс" за результатами публічної закупівлі уклала договір з комерційною установою на поставку сім одиниць спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги. "Швидкі" поставили у березні 2020 року. До складу кожної мало входити відповідне медобладнання, у тому числі портативний апарат штучної вентиляції легень для дорослих, дітей та новонароджених", — зазначили у столичній прокуратурі.

Загальна вартість закуплених автомобілів швидкої допомоги становила майже 20 мільйонів гривень. Під час їх експлуатації виявили, що спецавтомобілі неналежної якості, оскільки використання апаратів ШВЛ за їх межами було технічно неможливим. Судова тяганина тривала з 2021 року. У березні 2023 року Господарський суд Київської області задовольнив позов та стягнув з постачальника "швидких" понад 3,6 мільйонів гривень штрафу. Верховний суд у жовтні цьогоріч підтвердив законність рішення суду першої інстанції та поставив крапку у справі. Наразі кошти повернуто до бюджету столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області у співпраці із прикордонниками та митниками викрили незаконне ввезення комерційного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги. Слідство встановило групу псевдо благодійників, які, використовуючи реквізити благодійної організації, завезли на територію України газ фреон для продажу. Вартість контрабанди оцінили у понад 14 мільйонів гривень. Задекларували товар як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів.

Читайте також, як у Києві на одержанні хабаря викрили проректора одного зі столичних вищих навчальних закладів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися