У Києві на хабарі "погорів" проректор одного зі столичних вишів (ФОТО)

Відома ціна за успішну сесію та відстрочку від мобілізації

У Києві на одержанні хабаря викрили проректора одного зі столичних вищих навчальних закладів. Про це розповіли у Головному управлінні Національної поліції України у столиці, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, науковець обіцяв студенту магістратури за гроші вирішити питання щодо успішного складання іспитів зимової екзаменаційної сесії. У випадку позитивного рішення, останнього не було б відраховано з навчального закладу, що дало б йому змогу на період навчання ухилитись від призову на військову службу. За свої "послуги" 47-річний професор, обіймаючи посаду проректора з навчально-виховної роботи одного з університетів Києва, вимагав за 1200 доларів.

Проректора затримали безпосередньо під час передачі йому коштів. Науковцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Наразі затриманий перебуває під вартою із можливістю внесення застави. Окрім цього в суді вирішується питання щодо відсторонення науковця від займаної посади. Професору загрожує від п’яти до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області у співпраці із прикордонниками та митниками викрили незаконне ввезення комерційного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги. Слідство встановило групу псевдо благодійників, які, використовуючи реквізити благодійної організації, завезли на територію України газ фреон для продажу. Вартість контрабанди оцінили у понад 14 мільйонів гривень. Задекларували товар як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів.

Читайте також, на Київщині підрядник нажився на ремонті адмінбудівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися