На Київщині викрили псевдо благодійників (ФОТО)

З-за кордону завезли велику партію газу

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Київській області у співпраці із прикордонниками та митниками викрили незаконне ввезення комерційного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на БЕБ.

Слідство встановило групу псевдо благодійників, які, використовуючи реквізити благодійної організації, завезли на територію України газ фреон для продажу. Вартість контрабанди оцінили у понад 14 мільйонів гривень. Задекларували товар як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів.

"Після перетину державного кордону, аби приховати вантаж, вони замінили тягач, що перевозив його на склад. Однак детективи БЕБ затримали автомобіль та вилучили товар", — зазначили у відомстві.

Під час досудового розслідування встановлено, що директорка псевдо благодійної організації вже притягувалася раніше до кримінальної відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб причетних до незаконної діяльності. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві стався вибух у приватному будинку в Подільському районі столиці. Внаслідок надзвичайної події загинув власник будинку. Це мешканець столиці. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фастівському районі Київської області сталася пожежа на території ПАТ Мотовилівський меблевий комбінат". Горіла будівля меблевого цеху у селищі міського типу Борова. Вогонь на площі 2400 квадратних метрів гасили десять годин.

Читайте також, як у Києві та Київській області торгували контрафактними продуктами у великих обсягах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися