У Києві та Київській області торгували контрафактними продуктами у великих обсягах (ВІДЕО)

Підробляли відомі бренди

Поліцейські ліквідували масштабне підпільне виробництво контрафактних харчових продуктів відомих брендів, якими торгували у Києві, Київській області та ще кількох регіонах України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі встановили групу осіб, які організували процес виробництва контрафактної кави, спецій та інших продуктів на території Києва, а також Київської, Миколаївської та Херсонської областей. Дохід від оборудки приносив ділкам близько мільйона гривень на місяць.

"Кожному з членів злочинного угруповання було відведено роль у процесі виготовлення, пакування, зберігання, транспортування та збуту контрафакту з сировини, якість якої значно нижча, ніж в оригіналу. Це могло загрожувати стану здоров’я споживачів", — йдеться в повідомленні Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Готову продукцію продавали оптом через мережу інтернет та у торговельних точках на ринках. Пробні зразки потенційним замовникам розсилали поштою. За результатами 14 обшуків на складах, підпільних виробництвах та торговельних точках вилучили лінію по виробництву і близько пів мільйона одиниць контрафактної продукції. Орієнтовна вартість вилученого становить близько дев’яти мільйонів гривень.

Поліція встановлює повне коло причетних до незаконної діяльності фігурантів. Проводяться експертизи, готуються повідомлення про підозри за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою, та незаконне використання фірмового знака для товарів і послуг. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники провели історичне митне оформлення музейних предметів державної частини Музейного фонду України під умовною назвою "Скіфське золото". Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві вилучили велику партію нелегальних тютюнових виробів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися