На ремонт казарми під Києвом витратять десятки мільйонів

Що відомо про тендер

У селищі Віта-Поштова Фастівського району Київської області відремонтують чоловічу казарму. Про це йдеться в оприлюдненому в електронній системі публічних закупівель Prozorro тендері, передають "Коментарі".

За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити реконструкцію чоловічої казарми замовника. Замовником робіт з реконструкції є Національна академія внутрішніх справ України. Підряднику готові заплатити майже 95 мільйонів гривень. Аукціон вже відбувся. Переможець тендеру має виконати ремонт до 20 грудня 2024 року. Роботи з реконструкції казарми виконуватиме Товариство з обмеженою відповідальністю “Будмонтажсервіс І”.

На сайті Prozorro вже з’явилися відгуки щодо недоцільності витрат на реконструкцію казарми під час повномасштабної війни

"Реконструкція за 95 млн грн??? Не занадто? Можна чотири нових побудувати. Кошти мають йти на потреби захисників на фронті зараз. А саме на дрони, зброю, автомобілі, медикаменти. Не ремонти", — йдеться у зверненні до Держаудитслужби.

Відповіді Національної академії внутрішніх справ щодо доцільності використання таких коштів на реконструкцію казарми досі немає.

Нагадаємо, до бюджету Києва стягнули понад 3,6 мільйонів гривень штрафів за поставку "швидких" неналежної якості. Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області у співпраці із прикордонниками та митниками викрили незаконне ввезення комерційного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги. Слідство встановило групу псевдо благодійників, які, використовуючи реквізити благодійної організації, завезли на територію України газ фреон для продажу. Вартість контрабанди оцінили у понад 14 мільйонів гривень. Задекларували товар як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів.

Читайте також, як у Києві на одержанні хабаря викрили проректора одного зі столичних вищих навчальних закладів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил

10 грудня 2023, 13:30

нічого дивного немає. Менти трішки "поізносились", ось і вирішили заробити бабла, а допомога ЗСУ їм по барабану, своя кишеня ближче, да і МВС не заперечує, мабуть теж в долі.

Ольга

10 грудня 2023, 13:26

За 10 мільйонів можна нову збудувати і стару відремонтувати. Знайшли чим удівіть,чергова дільожка...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися