На Набережному шосе п'ять кілометрів велодоріжки обійдуться бюджету Києва у понад 184 мільйони гривень

Покриту асфальтобетоном велодоріжку простягнуть від Поштової площі до мосту Патона

Кошторисна вартість п’яти кілометрів велодоріжки на Набережному шосе становить 184,2 мільйона гривень. Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 26 червня, пише "Хмарочос".

Для порівняння, капремонт 2,5 кілометрів Набережного шосе, за кошторисом 2017 року, обійшовся у 137,8 мільйона гривень. При цьому важливо відзначити, що Набережне шосе складається з шести смуг, а ширину велодоріжки можна порівняти приблизно з половиною однієї автодорожньої смуги. 

Велодоріжка простягатиметься від Поштової площі до мосту Патона й буде покрита асфальтобетоном.

picture

Капітальний ремонт Набережного шосе "Київавтодор" завершив кілька років тому, але велодоріжку тоді не зробили. Натомість "Київзеленбуд" встановив там декоративну інсталяцію з "родиною велосипедів".

Пасюта також наводить для порівняння інші кошториси: так, капремонт вулиці Пушкінської завдовжки один кілометр – з двома смугами автомобільного руху, велосмугою, тротуарами, сталевими стовпчиками тощо – коштував 153,7 мільйона гривень.

Капремонт п’яти кілометрів проспекту Героїв Сталінграда – шість смуг руху, тротуари, велодоріжки, за проєктом, коштуватиме 895 мільйонів гривень.

У "Київавтодорі" називали велодоріжку на Набережному шосе веломагістраллю та "одним із наймасштабнішних проектів велоінфраструктури у столиці". Її збудують на місці демонтованої трамвайної колії.

Навігацію планували зробити з LED-каміння, а вздовж веломаршруту обіцяли встановити майданчики для відпочинку та станцію велоремонту. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися