Кияни заплатять за бійців АТО

Столична влада виплатять компенсації з бюджету замість виділення земельних ділянок

П'ять сімей киян, загиблих в ході бойових дій на Донбасі отримають гроші з міського бюджету. Розмір кожної виплати складе 878 тис. 800 грн. Так вирішили депутати Київської міської ради на своєму пленарному засіданні.

Відзначається, що на поточний час у столиці проживають 398 сімей бійців АТО, загиблих на Донбасі. Члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції мають право на отримання земельних ділянок або компенсації у вигляді матеріальної допомоги. За 2019-20 рік в департамент соціальної політики Київської міської державної адміністрації надійшло 25 рішень комісій, за яким трьом заявникам у минулому році виплатили матеріальну допомогу на 2,5 млн гривень. Кілька справ повернули на доопрацювання, а інші проекти рішення щодо матеріальної компенсації ще перебувають на узгодженні.

Всього на виплату матдопомоги замість надання земділянок вирішили виділити 51 млн гривень.

Раніше портал "Коментарі" інформував читачів про конфлікти з участю людей, що побували в АТО. Так, у центрі Києва стався збройний конфлікт між ветераном АТО Михайлом Майманом і підприємцем і президентом ліги бойових мистецтв WWFC Володимиром Теслей. Про це повідомили у виданні TK Media. Автомобіль Теслі заблокували на вулиці Велика Васильківська, 62/64. Один з охоронців Маймана почав погрожувати бізнесменові пістолетом, а сам ветеран АТО тримав у руках ніж. Після цього почалася бійка, а на місце події виїхала поліція.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися