Програма "Доступне житло" стала ще доступнішою

Тепер програма співфінансування доступна не тільки ветеранам АТО

Державна програма спільного фінансування покупки житла стала ще доступнішою. Тепер програмою можуть скористатися всі пільгові категорії. Про це розповіли в Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Уточнимо, що раніше програмою користувалися тільки громадяни, які мають статус осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (учасників АТО і членів їх сімей), а тепер програма стала доступною для всіх пільгових категорій.

"Бюджетні кошти спрямовуються на оплату частини вартості житла для громадян, які перебувають на квартирному обліку в столичних райдержадміністраціях. Згідно з вимогами Порядку, для громадян, які мають статус осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (учасників АТО і членів їх сімей), гранична частина вартості становить 50 відсотків фактичної вартості кожного квадратного метра житла, для інших пільгових категорій - 30 відсотків" , - повідомив директор Департаменту Сергій Мартинчук.

Для реалізації програми доступного житла в бюджеті Києва передбачили 208 млн 500 тис. грн.

Для того, щоб взяти участь в програмі співфінансування, громадянам потрібно подати заяву до відділу обліку та розподілу житлової площі в райадміністрацію за місцем проживання.

Раніше портал "Коментарі" опублікував аналіз ринку оренди житла в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися