Громадський бюджет: для киян відкрили електронне голосування

Електронне голосування по проектам громадського бюджету триватиме до середини вересня

Громадський бюджет столиці України винесли на обговорення громадянами. Свою думку щодо проектів, які претендують на гроші столичного бюджету кияни можуть висловити шляхом електронного голосування. Старт кампанії дали о 9 ранку 17 серпня. Всього в "громадський бюджет-5" подали 1752 проєкт. Сума, необхідна на їх реалізацію становить 916 млн 281 тис. 494 грн. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Саме голосування триватиме до 15 вересня. Для того щоб ознайомитися з пропонованими проєктами, громадянам потрібно зайти на сайт Громадської бюджету і вибрати до п'яти вподобаних ідей.

Кошторис "Громадського бюджету-2021" становить 170 млн грн.

До голосування допущені понад 1400 проектів на суму понад 715 млн грн. Таким чином, більше ніж 300 проєктів були "відсіяні".

Найбільше проєктів допущено до голосування в категоріях "Освіта, громадянське суспільство" - 722 проєкти і "Молодь, спорт" - 200 проєктів. Також кияни можуть вибрати проєкти для голосування в категоріях: "ЖКГ (комунальне господарство, енергоефективність)" - 161 проєкт, "Культура, туризм" - 66 проєктів, "Здоров'я" - 50 проєктів, "Соціальний захист, інклюзія" - 44 проєкти, "дороги, транспорт"- 32 проєкти," Екологія "- 30 проєктів, "Експериментальні (інноваційні)"- 26 проєктів,"Інформаційні технології (ІТ "- 22 проєкти.

Лідером за кількістю поданих проєктів є Дарницький район - 209. Всього ж проєктів, які стосуються всього міста на сайті зареєстрували 168.

Як повідомляв портал "Коментарі", столична прокуратура взялася за відновлення порядку в міському бюджеті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися