Київська область досі залишається без бюджету на 2022 рік

Про загрози відсутності ухваленого фінансового документу розповів голова облдержадміністрації

Київська обласна рада має негайно призначити позачергову сесію для ухвалення бюджету регіону на 2022 рік. Про це у зверненні до голів фракцій в облраді заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передають "Коментарі".

За його словами, ухвалення бюджету Київської області на цей рік відкладають з невідомих причин. Найближча сесія Київської облради, на якій депутати планують розглянути бюджетне питання призначена на 17 лютого. Доки не ухвалили річний бюджет у Київській області тисячі сімей, зокрема, з медичних та освітніх галузей ризикують залишитися без зарплат, наголосив Володін.

"Будинки дитини не будуть мати можливості закупити продукти харчування. Під загрозу ставляться виплати соціальних допомог найуразливішим верствам населення. понад 65 тисяч чорнобильців можуть залишитися без пільгового медичного обслуговування", — заявив голова Київської облдержадміністрації.

Ця ситуація вже дестабілізує соціальну сферу області, сказав Володін. Він здивований, що у депутатів немає зауважень до річного бюджету, проте немає й бажання призначати позачергову сесію для ухвали головного фінансового документу регіону. Голова ОДА Василь Володін закликав депутатів працювати в інтересах жителів Київщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська міська рада ухвалила головний фінансовий документстолиці на 2022 рік ще на початку грудня. У Києві цього року планують отримати до бюджету 69 мільярдів гривень доходів, з яких майже 9 мільярдів гривень — субвенції та дотації з державного бюджету. Згідно з бюджетом столиці на 2022 рік, видатки складатимуть 67 мільярдів гривень.

Нагадаємо, у Києві значно скоротили фінансування розвитку туризму на 2022-2024 роки. На цільову програму протягом трьох років передбачили 118,9 мільйонів гривень, що майже вдвічі менше, ніж виділяли на розвиток туризму у 2019-2021 роках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися