На розвиток туризму у Києві вдвічі скоротили бюджет

Відомо, скільки грошей витратять зі столичного бюджету

У Києві значно скоротили фінансування бюджетної програми розвитку туризму на 2022-2024 роки. Відповідне рішення ухвалили депутати Київської міської ради, передають "Коментарі".

Рішення скоротити фінансування розвитку туризму у Києві на наступні три роки підтримали 66 депутатів. На цільову програму протягом 2022-2024 років виділять 118,9 мільйонів гривень, що майже вдвічі менше, ніж виділяли на розвиток туризму у 2019-2021 роках.

Начальниця Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації Марина Радова зазначила, що під час пандемії коронавірусу сектор туризму став одним із найбільш постраждалих. Вона повідомила, що на наступні роки у програмі розвитку туристичної галузі у Києві серед пріоритетів визначили діловий, медичний, подієвий та гастрономічний туризм.

У наступні три роки столична влада планує облаштувати інклюзивні туристичні маршрути для маломобільних груп туристів. Будуть проводити низку заходів для підвищення якості надання туристичних послуг та рівня безпеки перебування киян та гостей столиці в межах проєкту "Академія гостинності". У Києві планують виділяти гранти для підтримки ініціатив у сфері туризму, а також опрацювати статистику туристичних потоків за допомогою інформації від мобільних операторів.

Нагадаємо, у Києві закінчилось голосування за Громадський бюджет. Цього разу проголосувала рекордна кількість людей. Голосували в додатку "Київ цифровий", де можна було обрати улюблений проєкт у кілька натискань. Крім того, можна було легко поділитись ним зі знайомими. Також з’явилась нова функція — можливість віддати 10 голосів, віддавши один за кожну тематику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва на наступний рік складатиме близько 65 мільярдів гривень. Пріоритетом у бюджеті буде освіта — це майже третина усіх витрат. На другому місці — медицина, на третьому — розвиток транспортної сфери у Києві.

Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися