ДТЕК оштрафували за погану організацію відключень світла у Києві

ДТЕК Київські електромережі не погоджується з рішенням комісії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала штрафи на операторів систем розподілу ДТЕК Київські електромережі та ДТЕК Одеські електромережі у розмірі по 85 000 гривень. По 1 700 гривень штрафу накладено на їхніх керівників за неналежну організацію відключень електроенергії у споживачів. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На засіданні керівники обох операторів систем розподілу заперечили інформацію про правопорушення та заявили, що висновки комісії є необґрунтованими.

Член комісії Ольга Бабій підкреслила, що більшість скарг споживачів на ДТЕК Київські електромережі стосуються не фактів відключення електроенергії, а неналежного інформування про них.

Згідно з обґрунтуванням рішення, графік стабілізаційних відключень на сайті оператора не містить повної та актуальної інформації щодо назв вулиць, будинків та споруд, а також не містить інформації щодо часу останнього оновлення графіку стабілізаційних відключень.

ДТЕК, зі свого боку, у вівторок ввечері повідомив у Telegram-каналі, що не згоден із рішенням НКРЕКП і буде оскаржувати його в суді.

Нагадуємо, що гендиректор YASNO пояснив, як у Києві розподіляється світло.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися