«Нафтогаз» виграв суд у «Білоцерківської ТЕЦ» на майже 300 млн грн

Борги сформувалися в період з жовтня 2018 року по вересень 2019 рок

НАК "Нафтогаз України" виграла позов справі проти "Білоцерківської ТЕЦ" за заборгованість за поставлений природний газ. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Київської області. Так, суд стягнув з відповідача (Білоцерківської ТЕЦ ) 298 млн грн заборгованості за газ.

Борги сформувалися в період з жовтня 2018 року по вересень 2019 року.  Основна сума боргу становить 229,4 млн грн, однак враховуючи інфляційні втрати, 3% річних, пеню та судовий збір, відповідач має заплати 298 млн грн.

Як писали "Коментарі", обсягів газу, які "Нафтогаз" постачатиме за пільговою ціною, громадам не вистачить для проходження опалювального сезону. Тому Асоціація міст України змушена звернутись до уряду з проханням втрутитись у ситуацію. У заяві сказано, що для вирішення цієї проблеми Асоціація міст України звернулася до прем’єр-міністра Д.Шмигаля з проханням сприяти проведенню НАК "Нафтогаз" перерахунків обсягу газу для забезпечення теплопостачання та гарячого водопостачання побутових споживачів та бюджетних установ. В АМУ також оприлюднили лист, який спрямували прем’єр-міністру.