У Києві після обстрілу Кременчука перевірять торгові центри

Що відомо про перевірки та наслідки обстрілу ТРЦ "Амстор"

Після ракетного обстрілу торгівельного центру у Кременчуці перевірка чекає на всі торгівельні центри Києва. Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За словами першого заступника мера Києва, перевірку столичних закладів щодо дотримання правил евакуації під час повітряної тривоги проведуть працівники поліції. Посадовець наголосив, що ці правила всім відомі та чинні з моменту введення військового стану, тож заклади повинні дотримуватись безпекових заходів.

Перевірки у Києві ініціювали після ракетного обстрілу ТЦ "Амстор" у Кременцузі, що стався напередодні. На момент обстрілу у приміщенні перебували понад тисяча людей, більшість з них вціліла, бо під час повітряної тривоги вийшли на вулицю та прямували в поруч розташоване укриття.

Мер Кременчука Віталій Малецький заявив, що адміністрація закладу не зачиняла ТЦ "Амстор" під час повітряної тривоги. Наразы сотні рятувальників, правоохоронців та волонтерів допомагають розбирати завали та діставати тіла людей.

"Зараз роботи продовжуються. На об’єкті працюють понад 600 працівників, ДСНС, комунальних підприємств. Залучені волонтери, залучені працівники будівельних компаній, які допомагають розбирати завали. Працює близько 80 одиниць техніки з різних регіонів України. Зараз проводиться подальше обстеження об’єкту, розбирання аварійних конструкцій, що не дають можливості швидко дістатися до заваленої частини ТРЦ, щоб убезпечити рятувальників, тому дещо темпи зменшено", — розповів у прямому ефірі Кременчука Віталій Малецький.

Наразі відомо, що внаслідок ракетного удару російських окупантів по ТРЦ "Амстор" у Кременчуці загинуло 20 людей, ще 59 поранено та є понад 40 заяв від родичів про зниклих безвісти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися