Кличко передав комунальникам Києва десятки автобусів від німецьких партнерів (ФОТО)

Столиця України отримала допомогу від підприємств з чотирьох міст Німеччини

Мер Києва Віталій Кличко передав столичним комунальним підприємствам 19 автобусів та три сміттєвози, що передали приватні транспортні підприємства з чотирьох міст Німеччини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

"Київ отримав та передає сьогодні комунальному підприємству "Київпастранс" 19 автобусів. Їх столиця України отримала як допомогу від приватних транспортних підприємств з чотирьох німецьких міст – Мюнхена, Регензбурга, Ганновера та Зевена", — сказав Кличко.

Київський міський голова уточнив, що Київ отримав одинадцять звичайних міських автобусів, шість довгих ("гармошок") та два міжміських автобуси класу "Турист". Автобуси марок MAN, Mercedes та SETRA знаходяться у відмінному стані та донедавна працювали на вулицях німецьких міст.

"Вже невдовзі автобуси вийдуть на маршрути в Дніпровському та Деснянському районах столиці", – повідомив мер Києва.

Окрім того, комунальному підприємству "Київспецтранс" передали три сміттєвози марки Мercedes. Цей спецтранспорт Київ отримав від міста Берлін. "Ми дякуємо всім партнерам України та Києва за їхню допомогу. Для нас, як для міської влади, дуже важливо сьогодні підтримувати життєдіяльність столиці, забезпечувати комфорт її мешканців. І ми робимо все для цього", – наголосив Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оголосило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. Тариф на вивезення відходів становить менше одного долара з одного споживача — 36,11 гривень. Після підвищення цін тариф зросте на 10,26 гривень — з 36,11 до 46,37 гривень з ПДВ.

Читайте також, що через війну у Києві готуються до "несподіванок" під час опалювального сезону.

Читайте также