У Києві значно зросли ціни на вивіз сміття: подробиці

Названі нові тарифи на послуги та причина підвищення цін

У Києві майже на чверть збільшиться ціна на послуги з вивезення твердих побутових відходів для споживачів. Нові тарифи оголосило комунальне підприємство "Київкомунсервіс", передають "Коментарі".

За даними мерії, щодня "Київкомунсервіс" забезпечує вивезення близько 1200–1300 тон побутових відходів — для порівняння це 45 вантажних залізничних вагонів. На зміні щоденно задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% підприємство змушене підвищити тарифи на вивіз сміття для населення. Наразі тариф на вивезення відходів залишається одним із найнижчих і становить менше одного долара з одного споживача — 36,11 гривень. Після підвищення цін тариф зросте для однієї особи на 10,26 гривень — з 36,11 до 46,37 гривень з ПДВ.

"Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже бракує", — йдеться в повідомленні КМДА.

В мерії Києва наголосили, що всі інші тарифи на комунальні послуги в столиці залишаються без змін.

Тим часом Міністерство інфраструктури України запропонувало, а уряд підтримав законопроект щодо часткового повернення ставок акцизного збору на пальне. Тепер документ має розглянути Верховна Рада. В Україні ж вже очікують різкого зростання цін не тільки на бензин. Що кажуть з цього приводу посадовці, експерти та як до цього ставляться водії — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгороді склалася катастрофічна ситуація з вивозом сміття через раптове закриття сміттєзвалища. Кілька днів тому без попередження закрили Петрівське сміттєзвалище. Влада Вишгорода веде перемовини з Димерським сміттєзвалищем та з п’ятим полігоном у Києві. Поки тривають перемовини щодо вивозу сміття на інші полігони відходи звозять у промислову зону Вишгорода.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішити проблему планують після будівництва сміттєпереробного заводу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, на Київщині планують побудувати завод з переробки будівельного сміття



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

22 серпня 2022, 19:38

А как же война ? А где обещания зеленого жиденыша не повышать тарифы ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися