Під Києвом склалася катастрофічна ситуація з вивозом сміття (ВІДЕО)

Мер міста розповів, що сталося та як вирішують проблему

У Вишгороді склалася катастрофічна ситуація з вивозом сміття через раптове закриття сміттєзвалища. Про проблему у відеозверненні розповів Вишгородський міський голова Олексій Момот, передають "Коментарі".

За його словами, кілька днів тому у Вишгородській громаді склалася критична ситуація з вивезення твердих побутових відходів.

"Заздалегідь не попередивши нас Петрівське сміттєзвалище закрили. Там відмовляються приймати наші машини зі сміттям. На сьогоднішній день начебто попередньо домовилися з Димерським сміттєзвалищем, але там теж виникають деякі пробуксовки. Я не буду деталі розказувати, але проблеми є. Паралельно ведемо перемовини з Києвом — з п’ятим полігоном", — сказав Момот.

Мер Вишгорода зазначив, що поки тривають перемовини щодо вивозу сміття на інші полігони відходи тимчасово зберігатимуть у промисловій зоні міста.

"Поки в ці дні, щоб сміття не залишалося і не накопичувалося по всьому місту, було прийняте вимушене тимчасове рішення виконавчим комітетом направити на зберігання сміття на верхню частину промзони. Там комунальна земля біля підприємства. Ми вже до такого один раз прибігали. Коли були активні бойові дії, і на Петрівцях було заміновано, і горіло сміттєзвалище, а на Димер дороги не було, ми також вивозили сміття туди", — розповів Вишгородський міський голова.

Сміття, вивезене до промзони Вишгорода, зберігатиметься там лише до вирішення проблеми і не буде там поховане, запевнив мер міста. Момот також вибачився перед громадою за тимчасові незручності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішити проблему планують після будівництва сміттєпереробного заводу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у селі Нові Петрівці, що у Вишгородському районі Київської області, російські окупанти обстрілами знищили сучасний хлібний завод, однак підприємство планує відновити виробництво.

Читайте також, чому у Києві через стан електромереж посадовцям загрожує звільнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


педалік

12 серпня 2022, 09:55

похер

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися