У Києві через стан електромереж посадовцям загрожує звільнення

У столиці тривають перевірки підготовки до зими

У Печерському районі Києва провели перевірки стану готовності електричного обладнання та мереж до роботи в опалювальний сезон. Про результати рейду розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Представники столичної влади перевірили житлові будинки і трансформаторну підстанцію на вулиці Миколи Бойчука та інші об’єкти. На Печерську до комунальників виникли критичні зауваження щодо стану електрощитових і приміщень, де вони розташовані. Так, у деяких приміщеннях відсутнє освітлення, не проводиться регулярне обслуговування щитових та захаращені входи.

"На ці роботи не треба коштів, треба лише регулярно перевіряти обладнання, підтягнути контакти, замінити запобіжники тощо. Якщо цього не робити, виникає замкнене коло – починаємо ворушитись лише тоді, коли виникає аварія, але аварійна ситуація саме і виникає через відсутність регулярного обслуговування", — наголосив Пантелеєв.

За його словами, влада Києва дала час комунальникам та керівникам райдержадміністрацій виправити ситуацію з підготовкою до опалювального сезону, який прогнозується як найважчий цього року.

"У нас жорсткі вимоги до районних держадміністрацій, компаній, що надають житлово-комунальні послуги. До жовтня є час завершити всі роботи і виправити всі зауваження. Ми ставимо сьогодні завдання і будемо повторно перевіряти ті адреси, за якими э недоліки", — заявив заступник мера Києва.

Відсутність контролю в районах Києва за підготовкою електричних систем до роботи взимку матиме жорсткі наслідки для відповідальних осіб, додав посадовець. Адже система електропостачання може працювати як резервна система обігріву. За підготовку до зими відповідатимуть всі – від голів районів до майстрів ЖЕКів чи електриків, попередив заступник голови Київської міської державної адміністрації. Аналогічні перевірки вже провели у Святошинському та Оболонському районах Києва.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися