Сміттєпереробний завод планують побудувати у Борисполі

Що відомо про проєкт

У Броварському районі Київської області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішення проблеми днями обговорили під час робочої наради за участі начальника Броварської РВА Павла Проскочила, представників міста Бориспіль та Бориспільської районної військової адміністрації, передають "Коментарі".

За словами мера Броварів Ігоря Сапожка, дуже гостро стоїть питання роботи полігону "Десна-2". Щоб вирішити питання утилізації сміття влада Борисполя запропонувала на своїй території земельну ділянку площею 17 гектарів із можливим додатковим використанням ще 20 гектарів неподалік Об’їзної дороги. На цій ділянці планують розмістити підприємство по переробці побутових відходів та сміття.

"Важливо, що ділянка знаходиться на значній відстані від житлової забудови. У ході спілкування прийшли до висновку, що для вирішення даної проблеми найкращим було б створення спільного комунального підприємства між сусідніми громадами із залученням до спільного проекту міста Києва", — заявив мер Броварів.

Як повідомив порталу "Коментарі" заступник Бориспільського міського голови Сергій Лещенко, будівництво сміттєпереробного заводу обговорюють зі столичною владою. На реалізацію цього проєкту знадобиться від трьох до п’яти років, а для втілення шукатимуть іноземного інвестора.

"Будемо разом з Києвом відшуковувати міжнародного інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу", — прокоментував заступник мера Борисполя.

Нагадаємо, раніше мер Броварів Ігор Сапожко пропонував побудувати сміттєспалювальний завод. Будівництво сміттєпереробного заводу у кожній громаді не буде ефективним вкладанням грошей для економіки, вважав Сапожко. Потужності такого підприємства мають бути максимально задіяні, щоб інвестору було цікаво вкладати гроші в цей бізнес, наголошував мер Броварів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися