Сміттєспалювальний завод можуть побудувати між Броварами та Борисполем

Проблему зі сміттям представники влади обговорили під час наради

У Броварському районі Київської області дуже гостро стоїть проблема зі сміттям через те, що полігон "Десна-2" майже вичерпав свої можливості. Вирішенням проблеми може стати будівництво сміттєспалювального заводу, вважає мер Броварів Ігор Сапожко. Про це він розповів під час наради з керівниками громад району, передають "Коментарі".

Заступник начальника Броварської районної військової адміністрації Юрій Власенко запропонував виділити землю у кожній з восьми громад під будівництво сміттєпереробних заводів. Натомість мер Броварів Ігор Сапожко вважає, що треба збудувати одне велике комунальне підприємство, що б працювало ефективно.

"Потрібно з головами громад розглянути можливість спільно. У нас була така задумка з Бориспільським районом і з частиною лівого берега Києва — розробити на межі спільно між Бориспільським і Броварським районами велике підприємство, що буде економічно-доцільне, тому що є декілька видів сміттєпереробних заводів і ефективне — це сміттєспалювальний завод. Сортувальна ліния плюс сміттєспалювальний завод", — вважає Сапожко.

За його словами, такий завод є у Києві, але працює підприємство неефективно.

"Сьогодні у нас є такий завод на лівому березі, але в нього недостатньо ефективності не тільки через застарілий стан виробництва, а й застарілості навантаження об’єму. Він навіть не вирішує питання лівого берега міста Києва", — сказав Броварський міський голова.

На думку мера Броварів, щодо будівництва сміттєспалювального заводу, до якого можна залучити іноземних інвесторів, потрібно зібрати окрему нараду.

"Ми пропрацьовували з Борисполем. Є територія, що ми визначили між Бориспільською громадою. Навіть розробили план заходів щодо створення спільного комунального підприємства, до якого ввійдуть абсолютно усі громади. Розробити техніко-економічне обґрунтування, не нам, а європейським інвесторам, які хочуть вкладати кошти", — розповів мер Броварів.

Будівництво сміттєпереробного заводу у кожній громаді не буде ефективним вкладанням грошей для економіки, вважає Сапожко. Потужності такого підприємства мають бути максимально задіяні, щоб інвестору було цікаво вкладати гроші в цей бізнес. Мер Броварів пропонує подумати над будівництвом сучасного сміттєспалювального заводу спільно з громадами лівобережної Київщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після влучання ракети на склади, що у селі Квітневе, у Броварах люди скаржаться на сморід від замороженої продукції, що досі залишається під завалами. Як планують вирішити проблему — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктор

22 травня 2022, 10:27

Нашли где построить. А почему не в Киеве? Прямо на Крещатике. На месте верховной рады.

Виктор

22 травня 2022, 10:25

Нашли где построить. А почему не на Крещатике? По моему там ему и место. Прямо на месте верховной рады.

Вася

22 травня 2022, 06:52

Пусть у себя во дворе построит завод. Олень недоразвитый.

Ольга Гапонько

21 травня 2022, 17:43

У нас и так дышать нечем, то торфянники горят, то свинячку сжигают, задушите совсем. Ищите другое место, модернизируйте завод на метро Харьковская.

Сапижко

21 травня 2022, 09:26

О, это же сколько бабла можно будет украсть.

Андрій

20 травня 2022, 04:24

Це звісно проблема, але не менша проблема те щоб завод не був близько до міст і людського житла, те щоб він будувався по сучасним технологіям з високою температурою спалення сміття, гарними фільтрами для диму та золи, з адекватною утилізацією того що спалили та того що осіло на фільтрах, бо воно потребує спеціальної технології захоронення, ну й на останок повинно бути розуміння що не все можна спалювати. Порушення навіть однієї з цих умов перетворює цей завод на велику загрозу життю та здоров'ю людей навкруги нього.

Вуйко

19 травня 2022, 20:57

Донбасс

Никита

19 травня 2022, 15:38

Правильно думает Сапожко, но только мусор надо сжигать поближе к его дому...

Дидусь Панас

19 травня 2022, 12:28

Мусоросжигательные заводы надо строить на границе с Россией, чтобы весь смрад шел в их сторону.они же привычные к дерьму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися