У Броварах скаржаться на сморід від розбомбленого складу з замороженою продукцією

Як планують вирішувати проблему

Після влучання ракети на склади, що у селі Квітневе, у Броварах люди скаржаться на сморід від замороженої продукції, що досі залишається під завалами. Проблему обговорили під час позачергового засідання колегії Броварської районної військової адміністрації, пише видання "Трибуна-Бровари".

На логістичному підприємстві ТОВ "RLC", куди у березні потрапила ворожа ракета, згоріла майже третина складів, що були повністю заповнені замороженими м’ясними та рибними продуктів. Після пожежі продукція тліла ще кілька днів. Близько 50 тисяч тон знищених харчів потрібно утилізувати.

Заступник начальника Броварської РВА Юрій Власенко наголосив, що з потеплінням значно зросла загроза екологічної катастрофи. Процес утилізації замороженої продукції триває, але для завершення робіт потрібно ще близько двох місяців.

Мер Броварів Ігор Сапожко повідомив, що у Квітневому вже утилізували 15 тисяч тон зіпсованої продукції. Утилізація цих відходів відбувається з усіма вимогами, проте місцеві мешканці скаржаться на сморід. Знищені харчі утилізують в землі на глибині два метри та посипаються хлорним вапном, захоронення фіксують. Щоб зменшити сморід, влада Броварів звернулася до розробника спеціальної рідини, що допоможе азонувати повітря та позбутися смороду, поінформував Сапожко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Броварами внаслідок ворожого обстрілу також згоріли овочевий та м‘ясний склади з тонами продукції

Читайте також, як російські окупанти розбомбили єдиний в Україні завод компанії "Кока-Кола" у селі Велика Димерка. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися