На трасі "Київ – Харків" відбудовують стратегічний міст (ФОТО)

Споруду відновлюють на одній з основних транспортних артерій України

У Броварському районі Київської області на трасі міжнародного значення "Київ – Полтава – Харків – Довжанський" триває капітальна відбудова зруйнованого мосту через річку Трубіж. Про перебіг робіт розповіли у Службі автомобільних доріг України, передають "Коментарі".

За даними компанії "Укравтодор", відбудова мосту необхідна для повноцінного проїзду вантажівок та покращення товарообігу країни. Дорожники розібрали конструкції зруйнованого мосту та розпочали капітальну відбудову штучної споруди. На споруді вже влаштували 80 буронабивних паль, ростверків, 24 стійок опор та перехідні плити опори. Зараз монтують балки прогонової будови та виконують монтаж опалубки, армування і бетонування монолітної плити по секціях. Будівельні роботи ведуться цілодобово. Завершити відбудову мосту через річку Трубіж планують цієї осені.

Міст через річку Трубіж на трасі Київ — Харків розташований поблизу села Борщів на території Баришівської територіальної громади в 30 кілометрах від Борисполя. Шляхопровід підірвали на початку березня, щоб відрізати шлях російським окупантам на Київ. Водночас було розірване транспортне сполучення між Києвом та Полтавою.

Після звільнення Київської області від російських окупантів та розмінування території у Баришівці звели тимчасову переправу та відновили рух транспорту. Загальна довжина мосту через річку Трубіж складає майже 100 метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що між Україною та Туреччиною підписано меморандум про відновлення зруйнованих російськими окупантами інфраструктури українських міст. Першим спільним проектом стане відбудова Романівського мосту через річку Ірпінь. Цей шляхопровід також підірвали на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, щоб зупинити наступ на Київ.

Нагадаємо, у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну російським окупантам не вдалося захопити Київ завдяки завчасно підірваним мостам через річку Ірпінь, хоча бої вже велись в межах столиці. Що розповів про наступ на Київ військовий експерт Олег Жданов — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися