Столична влада вирішила здавати в оренду житло переселенцям та киянам

Мерія Києва стала ріелтором на ринку оренди квартир

Київ сформує фонд житла територіальної громади міста, щоб здавати його в оренду переселенцям та мешканцям столиці. Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада, передають "Коментарі".

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) В’ячеслава Непопа, для формування фонду житла територіальної громади Києва влада столиці збільшило статутний капітал комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-інвест" на два мільярди гривень.

"Місто прийняло рішення про закупівлю за рахунок міського бюджету житла, яке буде власністю територіальної громади міста. Питання забезпечення житлом містян та вимушених переселенців можна буде вирішити за рахунок здачі в оренду цього житла. Це може бути як довгострокова оренда, так і оренда з правом викупу", – заявив Непоп.

За два мільярди гривень столична влада планує придбати близько тисячі квартир.

"Це стане альтернативою для містян, які не мають фінансової можливості придбати житло. Особливо сьогодні, коли банки не кредитують будівництво нерухомості на первинному ринку житла. При здачі в оренду цього житла перевага надаватиметься сім’ям учасників бойових дій в Україні, особам, які втратили житло на тимчасово окупованих територіях, та киянам, які бажають поліпшити свої житлові умови", – розповів заступник мера Києва Вячеслав Непоп.

Протягом місяця столична влада планує розробити детальний порядок сдачі в оренду такого житла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юлия

12 вересня 2022, 10:38

Я с сыном из Славянка...ищу недорогое жилье

Олег

11 вересня 2022, 10:46

И как подать заявку я с 14года как дом разбомбили живу в хостелах

зелёная плесень

8 вересня 2022, 21:44

2.000.000.000грн : 1000квартир = 2.000.000грн - средняя цена одной квартиры! Для переселенцев? Кто не помнит, чем занимались братья в 90-е, и кто не заметил, как ими же роздана вся земля в Киеве под "высотки" - типа удивится...

ККК

8 вересня 2022, 20:29

В европе чужие люди оплачивают нашим переселенцам жилье, а свои на родине последнюю рубашку сдерут!

ККК

8 вересня 2022, 19:45

100% афера!!! А через пол года начнут приватизировать с честными мордами! Кличко продает землю в Киеве и мог бы застройщиков и так обязать часть квартир отчислять в фонд города. Но жиденок все никак не наворует.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися