Збитки від бомбардування підрахували по Бородянці (ІНФОГРАФІКА)

Найбільших руйнувань зазнали житлові будинки

Збитки, завдані інфраструктурі селища Бородянка внаслідок авіаударів російських окупантів та бойових дій, оцінили у понад 148 мільйонів доларів. Такі дані оприлюднила Київська школа економіки, передають "Коментарі".

На початку повномасштабного вторгнення російських військ у Бородянці велися запеклі бої. Центральна вулиця селища перетворилася на руїни. Тут вщент знищені дороги, багатоповерхові будинки, спалені автомобілі та повалені дерева. Найбільших руйнувань у Бородянці зазнав житловий фонд — зруйновано та пошкоджено понад півтори тисячі будівель, з яких чотири сотні приватних, 55 — багатоповерхових, будинків та близько пів тисячі господарських споруд. Збитки житловому фонду та присадибним забудовам оцінили у 95 мільйонів доларів.

На другому та третьому містах за сумою збитків — соціальна та промислова інфраструктура відповідно. У Бородянці зруйновані 176 соціальних об’єктів на 24,4 мільйони доларів, а також пошкоджено сім лікарень и десять освітніх закладів на майже сім мільйонів доларів. Збитки, нанесені промисловій інфраструктурі Бородянки, складають 21,4 мільйони доларів. Окрім того, в населеному пункті російські окупанти знищили майже всі ключові адміністративні будівлі на 7,6 мільйонів доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у селищі Ворзель під окупацією наприкінці лютого опинились три тисячі місцевих мешканців. Найбільше від бойових дій та обстрілів постраждав житловий фонд. У населеному пункті із понад 6,6 тисяч будинків 117 вщент зруйновано, ще понад пів тисячі — пошкоджені. Сума збитків через руйнування житлового фонду та присадибних будівель у Ворзелі сягає майже 25 мільйонів доларів. Загалом через повномасштабну війну у Ворзелі оцінили збитки у 52 мільйони доларів.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.

Читайте також, що на Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися