На Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар" (ФОТО)

Що відомо про проект нового підприємства

Президент України Володимир Зеленський обговорив з генеральним директором турецької компанії Baykar ("Байкар") Халуком Байрактаром будівництво заводу з виробництва безпілотників. Як передають "Коментарі", нове підприємство планують побудувати у Київській області.

Під час зустрічі у Києві співрозмовники приділили увагу подальшій співпраці України з компанією "Байкар" для посилення обороноздатності української армії. За внесок гендиректора турецької компанії Халука Байрактара у підсилення Збройних сил України в боротьбі з російськими окупантами президент Володимир Зеленський вручив йому орден "За заслуги" І ступеня.

"Кожен в Україні знає, що таке "Байрактар", знає вашу компанію. Дякую вам, дякую президенту Ердогану за вашу підтримку й підтримку громадян Туреччини в цій війні з російською агресією", – заявив Зеленський.

Турецька компанія Baykar показала концепт заводу з виробництва безпілотників, що планують збудувати в Київській області наступного року. За словами генерального директора турецької компанії Baykar, площа нового підприємства становитиме понад 30 тисяч квадратних метрів. В коментарі Defense Express Халук Байрактар повідомив, що тут працюватимуть близько трьох сотень українських фахівців. На заводі вироблятимуть не тільки безпілотники "Байрактар" TB2, а й найпотужніші моделі — Akinci та Kızılelma.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Дня Незалежності України турецькі партнери з компанії Baykar "вбрали" ударні безпілотники "Байрактар" у вишиванки. "Народні Байрактари", на які Фонд Сергія Притули зібрав кошти, а турецька компанія вирішила їх подарувати, вже прибули в Україну.

Нагадаємо, три міські ради у Київській області вже підписали угоду про створення сучасних потужностей з переробки побутових відходів. Два сучасні заводи з переробки побутових відходів, які планують побудувати на території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад, використовуватимуть одразу кілька сучасних технологій.

Крім того, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися