Бізнес вийде із тіні: на Київщині розробляють новий Податковий кодекс

Новий Податковий кодекс може здійснити в Україні "економічну революцію"

На базі Ірпінського Державного податкового університету (ДПУ) планують розробити проект нового Податкового кодексу або внесення змін до чинного. 

Про це повідомила Ірпінська міська рада.

За словами голови Інвестради Володимира Карплюка, новий Податковий кодекс має здійснити в Україні "економічну революцію". 

"Що я вкладаю в слова “економічна революція”? Перше – це те, що весь український бізнес вийде з тіні. Тобто треба зробити так, щоби варіанти “білий” чи “не білий” формати ведення бізнесу просто не обговорювалися, тому що вигідно працювати набіло. Це має бути одним із завдань нового Кодексу. І друге – це має бути документ, який стане предметом зацікавленості світового бізнесу. Одним із завдань цієї “економічної революції” має бути те, що підприємства світу захочуть вести бізнес в Україні, бо це вигідно", – наголосив Карплюк.

Метою робочої групи є не копіювання іноземних зразків, а запровадження на українському ринку правил гри, які б приваблювали європейський та світовий бізнес.

Володимир Карплюк зауважив: "Я дуже згоден із тезою, що нам потрібен саме український Податковий кодекс. Чому? Податковий кодекс – це інструмент економіки, ринку, і ми маємо придумати такий інструмент, який був би навіть у європейській спільноті кращий і цікавіший – щоб європейський бізнес, дивлячись на наш Податковий кодекс, хотів до нас прийти".

"Коментарі" повідомляють: комендантську годину в Києві просять скоротити. На сайті Київської міськради зареєстрували петицію з проханням скоротити час комендантської години у столиці хоча б з 00:00 до 4:00.

"Київ перестав бути місцем військових дій ще на початку квітня, майже всі блок-пости розібрали, скоротіть і комендантський час хоча б з 00:00 до 04:00. Вже набридла ця поліція, яка з наближенням початку комендантської години відчуває, що їхній час настав. Що це за нісенітниця, вони захищати народ повинні, а не виловлювати людей, ніби це веселий конкурс із грошовим призовим фондом, тим більше у воєнний час, коли людям і без них важко", – зазначає автор петиції.

Також на сайті: "Запобігання корупції: у київських комунальників проводять обшуки"Сьогодні, 22 вересня, правоохоронці проводять обшуки у приміщенні КО "Київзеленбуд".

Читайте также