Кличко відповів, чи фінансуватиме Київ недобудови

Мер столиці відповів на петицію

На офіційному сайті Київської міської державної адміністрації петиція до мера Києва набрала достатню кількість голосів для відповіді, передають "Коментарі".

Автор петиції №11224 звернувся до столичної влади щодо фінансової підтримки об’єктів незавершеного будівництва державної корпорації "Укрбуд".

"Ми, інвестори житлових комплексів (об'єктів незавершеного будівництва) Укрбуд, звертаємося до Вас, як до Київського міського голови, з наступною проблемою. Як Ви знаєте у 2019 році Президент Країни Володимир Олександрович Зеленський доручив Державній Комунальній Холдинговій Компанії "Київміськбуд" добудувати всі житлові комплекси(об'єкти незавершеного будівництва) Укрбуд. За сприяння інвесторів, Керівництва Київміськбуд та Влади вдалося зрушити цю ситуацію з мертвої крапки та почати добудову житлових комплексів(об'єктів незавершеного будівництва) Укрбуд.

Однак з початком вторгнення росії та введенням Воєнного стану, Київміськбуд втратив один з найважливіших джерел фінансування будівельних робіт, а саме продажів вільних квадратних метрів серед населення. Це у свою чергу призвело до зменшення темпів будівельних робіт, а потім і їх повну зупинку. Така ж сама ситуація склалась і в багатьох інших як великих, так і малих забудовників Країни. Київміськбуд, як найстаріший та найнадійніший забудовник Країни, який практично є комунальною власністю, повинен бути першим, хто зрушить тишу на ринку нерухомості та поновить продаж вільних площ. Але на жаль без допомоги Держави, а саме Вас, Віталію Володимировичу, це не можливо", — йдеться в петиції мовою оригіналу.

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на петицію: "Згідно із частиною п’ятою статті 19, частини четвертої статті 23 Господарського кодексу України незаконне втручання органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб у господарську діяльність суб’єктів господарювання, зокрема і під час здійснення ними державного контролю та нагляду, забороняється. Проте, враховуючи суспільну значимість порушених в електронній петиції питань, у разі неспроможності. Підприємствам продовжити будівництво об’єктів, які споруджувалися із залученням коштів фізичних осіб, виконавчим органом Київської міської ради".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися