Підсумки року у сфері бізнесу: на Київщині повністю зруйновано 90 підприємств

Понад 300 підприємств регіону отримали пошкодження

Робота підприємств, особливо у воєнний час, є важливим джерелом створення робочих місць, що наповнює бюджети всіх рівнів. Після звільнення регіону від загарбників одним із ключових завдань було відновлення економічного потенціалу, особливо роботи бізнесу. Про це заявив Олексій Кулеба, голова Київської ОВА, підбиваючи підсумки за 2022 рік.

У регіоні постраждало понад 300 підприємств, 90 з яких були повністю зруйновані.

Унаслідок повномасштабного вторгнення рф багато компаній зазнали збитків через бойові дії. Це зруйноване обладнання, склади, виробничі лінії, комунікаційні мережі, розграбовані матеріальні активи та заміновані території.

Наразі в Київській області зареєстровано 194 000 підприємців. А з 24 лютого було зареєстровано 41 567 нових суб'єктів господарювання. За підсумками року Київська область увійшла до п'ятірки найпривабливіших для бізнесу регіонів країни.

Крім того, після деокупації 55 підприємств переїхали до Київської області; 11 уже відновили роботу на нових місцях.

Підприємці Київської області є активними учасниками національної програми "Доступні кредити 5-7-9%" та беруть участь у державних грантових програмах "єРобота" та "Власна справа".

Також Олексій Кулеба підбив підсумки 2022 року в освітній галузі Київської області. Освітня галузь зазнала великих втрат унаслідок повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, на окупованих територіях  Київської області було 136 шкіл і 175 дитячих садків. Рашисти не тільки обстрілювали навчальні заклади, а й забирали з них комп'ютерне обладнання та апаратуру.

Читайте также