Якісна освіта - один із головних пріоритетів на 2023 рік, - голова Київської ОВА

Олексій Кулеба підбив підсумки 2022 року в освітній галузі Київської області

Освітня галузь Київської області зазнала великих втрат унаслідок повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, на окупованих територіях  Київської області було 136 шкіл і 175 дитячих садків. Рашисти не тільки обстрілювали навчальні заклади, а й забирали з них комп'ютерне обладнання та апаратуру. Про це заявив Олексій Кулеба, голова Київської ОВА, підбиваючи підсумки 2022 року.

Після деокупації Київської області головним пріоритетом стала підготовка до нового навчального року та організація безпечного освітнього процесу. Від травня дошкільні заклади вже відновили роботу, а станом на 1 вересня 86% із закладів освіти працювали в очному або у змішаному форматі. Понад 21 700 дітей пішли до першого класу в школах Київської області.

Олексій Кулеба наголосив, що робота з удосконалення та розгортання укриттів у навчальних закладах області активно триває. Наразі 895 шкіл та дитячих садочків уже забезпечені укриттями. Там є можливість проводити навчання в офлайн або змішаному форматі: доступні wi-fi, генератори та предмети першої необхідності.

У 2022 році продовжували оснащувати матеріально-технічну базу, яка була розграбована окупантами. Зокрема, було придбано 48 транспортних засобів для парку шкільних автобусів. Для шкіл і дитячих садків було придбано 72 комплекти інтерактивного та комп'ютерного обладнання.

Наразі в Київській області функціонують 639 загальноосвітніх середніх шкіл та 814 дошкільних закладів, які відвідують понад 241 000 школярів та близько 59 000 дітей дошкільного віку. Крім того, 20 120 вчителів працюють у школах і 7539 педагогів у дошкільних закладах.

Очільник КОВА також зазначив, що, незважаючи на війну, триває реалізація реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

На Київщині розпочався процес реформування медичної галузі. Процес реформування медичної галузі розпочався в Таращанській громаді, розділивши медичний заклад на первинну медичну допомогу, вторинну медичну допомогу та екстрену медичну допомогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


NSTA.com.ua

6 січня 2023, 21:26

Сучасна дидактика та Все для шкіл на сайті - Навчальний Стандарт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися