На Київщині розпочався процес реформування медичної галузі

Ціль реформування - надання якісної, ефективної і безперебійної медичної допомоги населенню

Процес реформування медичної галузі розпочався в Таращанській громаді, розділивши медичний заклад на первинну медичну допомогу, вторинну медичну допомогу та екстрену медичну допомогу. Про це повідомляє пресслужба Таращанської міської територіальної громади.

"Ціль реформування - надання якісної, ефективної і безперебійної медичної допомоги населенню. Декларація про вибір лікаря, який надає медичну допомогу - документ, що підтверджує волевиявлення пацієнта про вибір лікаря. Закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення - кошти ідуть за пацієнтом", - йдеться у повідомленні.

02 січня 2023 року виповнюється 10 років з дня створення Таращанського центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги. За ці роки центр укомплектовано сімейними лікарями та середнім медичним персоналом. Процес підвищення кваліфікацій медичних працівників є одним із найважливіших завдань центру.

В Таращанському центрі ПМСД створена електронна система охорони здоров’я, через яку проводиться обмін медичною інформацією, яка створена згідно з Планом заходів з реалізації Концепції реформування та фінансування.

На Київщині лікарні забезпечили резервним електропостачанням. В Київській області в умовах енергетичного терору з боку російських окупантів медичні заклади забезпечують альтернативними джерелами енергії.

Олексій Кулеба зазначив, що всі лікарні Київської області мають бути забезпечені автономним джерелом живлення, зокрема генераторами для роботи під час відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталья

2 січня 2023, 15:44

Я считаю, что реформирование медицины в Киевской области ЭТО БЕСПОЛЕЗНОЕ И НИКОМУ НЕ НУЖНОЕ ДЕЛО. Я на своем горьком опыте знаю, что подавляющее большинство врачей Киева думают не о своей работе, а ТОЛЬКО о деньгах. Многие киевские врачи обманывают пациентов, не сообщают пациенту информацию о том, какие обследования и лечебные процедуры будут пациенту проводится. И по малейшему подозрению, что у пациента нет денег, его лечить не будут или будут проводить лечение самого плохого качества, - опять же не поставив пациента в известность. Нетрудно догадаться, что такое же положение с медициной и в Киевской области. Так что, я считаю, большую часть медицинских учреждений в киевской области, как и в Киеве, надо ликвидировать, мед. персонал уволить и провести тщательную проверку их доходов за последние 5-10 лет. Оставить работать надо только хорошие и дорогие частные клиники, которые доказали свою эффективность. При принятии таких мер будут и государственные деньги экономиться, и уровень медицинской помощи населению будет высоким. Кроме того, будет ликидировано преступное коррупционное БОЛОТО, которым и является медицина Киева и киевской области.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися