У Києві готують націоналізацію активів російського олігарха Олега Дерипаски

Один з найбагатших прибічників Путіна володіє великим бізнесом в Україні

У Києві подали позов до Вищого антикорупційного суду щодо конфіскації активів в Україні одного з найбагатших російських олігархів, наближених до Кремля, Олега Дерипаски. Про це розповіла заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра, передають "Коментарі".

За її словами, на російського олігарха Олега Дерипаску наклали санкції не тільки в Україні, а й США, Євросоюзі, Великій Британії, Австралії, Швейцарії та Новій Зеландії. Дерипаска підтримує путінський режим та використовує свій бізнес в Україні для постачання зброї російським окупантам.

Російський мільярдер Олег Дерипаска володіє значними частками груп компаній "Русал", що є одним із найбільших світових виробників алюмінію, підприємствами "Базовий елемент", "Ен+ груп". Володіє військово-промисловою компанією, що контролює російські підприємства з виготовлення бронетехніки. Частину алюмінієвої продукції виготовляють із сировини українського походження, а саме виробництва ТОВ "Миколаївський глиноземний завод".

В Україні через групи пов’язаних компаній Дерипаска володіє значними активами:

·       ТОВ "Миколаївський глиноземний завод", ТОВ "Глухівський кар’єр кварцитів", ПрАТ "Хустський кар`єр";

·       ПрАТ "Жежелівський кар`єр", ТОВ "Гуардон України", ТОВ "Компанія "Алюміній України";

·       ТОВ "Сервісний центр "Металург", ТОВ "ЧАС ІТ", ТОВ "Охорона МГЗ";

·       ТОВ "Центр обліку Миколаїв", Миколаївський благодійний фонд "Центр соціальних програм";

·       ТОВ "Запоріжалюмінторг", АТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", а також нежитловою нерухомістю та іншим майном.

"Міністерством юстиції України зібрано достатню доказову базу для звернення до ВАКС щодо стягнення його активів в Україні у дохід держави", — заявила заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра.

Миколаївський глиноземний завод

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області арештували гроші та майно колишнього міністра освіти часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Табачника на понад два мільйони доларів. Табачника підозрюють у державній зраді. Ексрегіонал брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених російськими окупантами районах Запорізької та Херсонської областей. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в Київській області приватизують майновий комплекс держпідприємства "Спеціалізований центр підготовки кадрів". Аукціон запланований на четвер, 12 січня. Об’єкт продажу площею понад три тисячі квадратних метрів розташований в Обухівському районі між Києвом та Білою Церквою. Стартова ціна приватизації становить 18 мільйонів гривень.

Читайте також, що правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли автомобілі під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися