В Київській області оголосили про приватизацію великого підприємства (ФОТО)

Що відомо про об’єкт продажу та аукціон

В Київській області виставили на приватизацію великий майновий комплекс державного підприємства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства "Спеціалізований центр підготовки кадрів" запланований на 12 січня. Об’єкт продажу розташований в Обухівському районі Київської області в невеличкому місті Українка на вулиці Промислова, 4.

Майновий комплекс знаходиться у промисловому районі міста. Це державне підприємство два роки не здійснює виробничої діяльності. Об’єкт площею понад три тисячі квадратних метрів перебуває у задовільному стані.

"Може бути використано для відкриття дому побуту або торговельного центру. Населений пункт розташовується між Києвом та Білою Церквою, межує із селом Трипілля. Тут знаходиться кілька закладів громадського харчування та пам’ятки культури. Населення – 16 тисяч мешканців", — заявили в Фонді держмайна України.

Стартова ціна об’єкта приватизації становить 18 мільйонів гривень. Майно, що входить до складу ЄМК ДП "Спеціалізований центр підготовки кадрів", не перебуває в оренді. За умовами аукціону, новий власник має сплатити протягом шести місяців сотні тисяч гривень боргів по зарплатні, борги перед бюджетом та прострочені кредити. На балансі державного підприємства не перебувають об’єкти, що не підлягають приватизації. Покупець також не має права протягом шести місяців звільняти працівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися