В Yasno розповіли про ймовірність тотального відключення світла у Києві

Чи ймовірний блекаут у столиці через сильні морози

У Києві посилили обмеження щодо електропостачання під час похолодання, а у споживачів виникло багато питань, що буде в разі сильних морозів зі світлом в столиці. Про це розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

"За прогнозами погоди сьогодні чи не найскладніший день. Відзавтра почне теплішати. Сьогодні мене запитували, чи є якась температура, яка може бути критично загрозливою для енергосистеми України. Не можна сказати, що якщо на вулиці буде, умовно, мінус 20 градусів, система стане", — заявив Коваленко.

За його словами, навіть під час сильних морозів електроенергія буде вироблятися і постачати стільки, скільки буде можливим на конкретний момент часу, але цілком імовірно, той обсяг електроенергії не зможе покрити весь попит.

"Тобто люди будуть отримувати електроенергію, але з великими обмеженнями. Слід постійно мати це на увазі, поки зима не завершилася", — наголосив експерт.

На питання, чи варто очікувати на різке покращення ситуації з електропостачанням у Києві з потеплінням, генеральний директор Yasno відповів так: "Я думаю, розраховувати на покращення можна, але воно точно не буде різким. Для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів. Щонайменше слід відновити генерацію, яка зараз у ремонті".

Завдяки потеплінню у Києві найближчими вихідними мають скоротитися обсяги відключень світла через поліпшення погодних умов. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що тепла погода допомагає покращити ситуацію в енергосистемі, особливо у вихідні дні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через дефіцит електроенергії посилили обмеження та відключатимуть світло у світло-сірих зонах графіка. Це означає, що електроенергія у столиці може бути відсутня по 18 годин на добу.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Читайте також, що в Деснянському районі Києва відкрили величезне містечко незламності



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися