У Києві визнали будівництво хмарочосу на Шулявці незаконним

Відомі подробиці судової тяганини

Верховний суд України визнав будівництво багатоповерхового житлового будинку поблизу станції метро "Шулявська" незаконним. Про судову справу розповів адвокат Олександр Дядюк, передають "Коментарі".

"Верховний суд остаточно визнав будівництво "монстра" на проспекті Перемоги, 50а (біля танка) – незаконним", — заявив Дядюк.

Ухвала Верховного суду України стосується будівництва хмарочосу на території скверу "Слава танкістам" в Шевченківському районі Києва поблизу станції метро "Шулявська". Забудовник планував звести будинок з двома баштами, найвища з яких могла сягати 51-го поверху. Сама споруда передбачала 38 поверхів догори та ще п’ять вниз.

"Це знамениті своєю абсурдністю плани по будівництву гіпервисотного і гіперважкого монстра прямо над лінією метрополітену біля метро "Шулявська". Що загрожувало життю всіх, хто їхав би метро під цим монстром", — наголосив адвокат.

Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду відхилив касаційну скаргу забудовника. Постанова набрала законної сили та не може бути оскарженою.

Нагадаємо, Київ виключили з зони можливих бойових дій. Таке рішення влади викликало багато запитань, заявив секретар Національної спілки журналістів України Сергій Лямець, передають "Коментарі". На його думку, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук "зіграла на руку забудовникам", і це рішення — "яскравий факт для розслідування НАБУ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

Тим часом у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

24 січня 2023, 10:11

Это полное позорище эта подыгривающая корупционым строителям (и наверное за какое то материальный интерес) депутатка Верещучка летающая на позрном зонтике только как прибацаная, только что бы её заметили и выбрали в парламент. И что в итоге что она делает? Уже Киев и дроны не обстреливают и ракеты не летают и не убивают мирных людей и не разрушают дома оставляя людей без криши над головой и война уже закончилась и страшного Чернобыля в Киеве никогда не было? Когда выбирают таких невигласов на руководящие должности вот тогда мы и получаем таких не профессиональных ничтожеств !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися