У Києві вимагають знести самовільну забудову в Голосіївському парку

Подробиці судової справи розповіли в прокуратурі столиці

У Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

За даними відомства, на землях Національного природного парку "Голосіївський" та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Ці земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Слідство встановило, що в Голосіївському районі Києва на території урочища "Теремки" на підставі договорів купівлі-продажу та інших правочинів здійснено незаконну реєстрацію прав власності на самочинно збудовані споруди за фізичними та юридичними особами. В прокуратурі столиці нагадали, що використання земель природно-заповідного фонду є обмеженим. Вказані землі перебувають під особливою охороною держави та заволодіння ними всупереч вимогам Земельного кодексу України є неприпустимим.

Голосіївська окружна прокуратура подала до суду позов до п’яти фізичних осіб та однієї юридичної особи про усунення перешкод у володінні та розпорядженні земельними ділянками заповідного фонду та землями транспорту. Через суд прокурори вимагають визнати недійсними правочини щодо самовільно збудованих об’єктів та їх реєстрації, знести це майно та повернути земельні ділянки у власність столичної громади. Голосіївський районний суд Києва відкрив провадження за позовом прокурора та призначив підготовче судове засідання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на величезній території промислової зони намагалися незаконно збудувати житловий комплекс. Договір щодо земельної ділянки площею 9,5 гектарів з порушенням законодавства було укладено між одним з державних підприємств, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", та приватним підприємством. Земельна ділянка вартістю понад 480 мільйонів гривень у Києві віднесена до категорії земель промисловості. На цій земельній ділянці розміщено 57 об’єктів нерухомості площею 27 тисяч квадратних метрів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися