Київськи митники конфіскували мільйони батарейок з Китаю (ФОТО)

Що відомо про конфіскацію товару

Підприємство з Київщини "забуло" задекларувати понад два мільйони батарейок. Про інцидент розповіли в Київській митниці, передають "Коментарі".

За даними відомства, співробітники Київської митниці виявили факт недекларування підприємством з Київщини 2,2 мільйони елементів живлення.

"Партія товару надійшла з Китаю та була заявлена до митного оформлення як елементи живлення в кількості 525 тисяч штук. Однак, в ході огляду митники встановили, що підприємство фактично імпортує 2,2 мільйони батарейок, що в 4 рази перевищує заявлену кількість", — заявили в Київській митниці.

Окрім того, маркування на упаковках кожного виробу свідчили, що виробником батарейок є зовсім інша компанія, ніж та, що зазначена в декларації. Через недекларування товару на декларанта-порушника склали адміністративний протокол. Йому загрожує штраф в розмірі 100% вартості товарів та їхня конфіскація. Батарейки вилучили.

Нагадаємо, у Києві на потреби ЗСУ передали понад 900 одиниць військової амуніції, вилученої з незаконного використання гуманітарної допомоги, загальною вартістю вісім мільйонів гривень. В прокуратурі нагадали, що в столиці викрили двох підприємців на організації схеми продажу військової амуніції, ввезеної в України в якості гуманітарної допомоги. Бізнесмени ввезли в Україну з Польщі 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів. Однак відмовились безкоштовно передати їх ЗСУ та виставили на продаж за роздрібною ціною в мережі своїх магазинів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області за співпрацю з російськими окупантами та коригування ракетних обстрілів української інфраструктури затримали мешканця Білої Церкви. Чоловіка в грудні минулого року завербував кадровий співробітник російської спецслужби. Російський шпигун збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів Сил оборони в Київській області. Першочергово окупантів цікавили штаби управління ЗСУ і склади з артилерійським озброєнням. Окрім того, зрадник передавав російським спецслужбам координати місцевих об’єктів критичної та енергетичної інфраструктури для підготовки серії прицільних ракетних ударів.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися